Type wijn:
Tinta de Toro Roble “Muruve”
Classificatie:
D.O. Toro / Denominación De Origen
Druivenras:
100% Tinta de Toro (Tempranillo)
Wijngaard:
De wijngaarden zijn hoog gelegen op zo’n 700 tot 800 meter boven zeeniveau rond de plaatsjes San Roman, Villa Ester en Toro. De bodem is vooral zanderig en bevat veel gesteente.
Vinificatie:
De oogst van de Tinta de Toro begint halverwege tot eind september en wordt met de hand gedaan. Nadat de steeltjes zijn verwijdert worden de druiven zacht gekneusd en het opgevangen sap laat met vergisten met de nog aanwezige schillen op een temperatuur van 27-29 graden voor de duur van 15 dagen. Hierna verwijdert men de vaste bestanddelen en wordt de wijn overgepompt voor 80% naar gebruikt Amerikaans eiken en voor 20% op Frans eiken voor de duur van 5 maanden. Tenslotte krijgt de wijn een fles rijping van 6 maanden.
Karakteristiek:
Glanzend rood met een paars randje en een lekker fruitig bouquet van framboos, kers en een hint van vanille. De aanzet is bijzonder zacht en soepel met fijne aroma’s van vanille, cederhout, laurier en frisse fruitaroma’s van bosbessen.
Wijn spijscombinatie:
Ideale wijn voor bij zachte vleessoorten zoals hertenbiefstuk of carpaccio. De wijn past ook goed bij wit vlees zoals duif of kalkoen. Serveertemperatuur: 16-18 graden
Bewaar advies:
Circa 6 jaar na oogstjaar
Alcohol %:
14,5%