Type wijn:
Cabernet Franc Trevenezie Le Pianure
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Cabernet Franc
Wijngaard:
De wijngaarden liggen rond de plaatjes Bicinicco en Santa Maria La Longa op zo’n 40 meter boven zee niveau. De wijngaarden zijn bij elkaar 4 hectare groot. De bodem bestaat vooral uit gravel en rode klei.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats in de 3e en 4e week van september. Bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes verwijderd. Hierna perst men de druiven zacht en het verkregen sap samen met de vaste bestanddelen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 24-25 graden voor de duur van 7-8 dagen. Hierna volgt gelijk de malolactische vergisting en pompt men de wijn over naar een andere rvs tank waar de wijn voor 3 maanden blijft rijpen voordat men de wijn filtert en bottelt.
Karakteristiek:
Robijn rode wijn met paarse gloed. Vooral een kruidig boeket en tonen van klein rood fruit. De aanzet is zacht en sappig met aroma’s van paprika, witte peper en wat aardse tonen. De wijn is verder droog maar zacht met in de afdronk fruitige accenten van aalbessen.
Wijn spijscombinatie:
Een zeer goede begeleider van een Hollandse stamppot met spek en kruiden. De wijn past ook perfect bij een stukje peper of truffel salami. De wijn past prima bij de barbecue indien men de wijn licht gekoeld schenkt (circa 15 graden). Serveertemperatuur: 17-18 gr.C
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12%