Type wijn:
Passerina Offida Biologisch “Quies”
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
100% Passerina
Wijngaard:
2 wijngaarden elk 2,5 hectare groot, gelegen op de heuvel van het plaatsje Carassai in de Aso Valley. De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 meter boven zee niveau. De bodem is hier vooral kleiig.
Vinificatie:
Voordat de druiven zacht geperst worden laat men de druiven eerst voor 18 tot 24 uur inweken op de schillen en dit gebeurd op een zeer lage temperatuur van 4 a 5 graden. Hierna ontsteelt men de druiven en perst men de druiven zacht. Het verkregen most laat men vervolgens op een zeer lage temperatuur van 6 a 8 graden voor de duur van 24 uur met rust zodat er een natuurlijke filtering ontstaat doordat de vaste bestanddelen naar de bodem zakken. Hierna start men de vergisting die plaats vindt in een rvs tank met een gecontroleerde temperatuur van circa 12 graden. Na de vergisting wordt de wijn overgestoken naar een andere tank om 3 maanden te kunnen rijpen voordat men de wijn bottelt.
Karakteristiek:
Een heldere, strogele kleur met groene reflexen. Een heerlijk geurend boeket van vooral
passie vruchten maar ook kruidige accenten. De wijn is droog en lichtvoetig van structuur
met aroma’s van wit fruit zoals peer, wilde perzik en een hint van meloen. De wijn is
harmonieus en bijzonder fris te noemen.
Wijn spijscombinatie:
Ideale aperitief wijn en zeer goed inzetbaar bij zomerse salades en lichte voorgerechten van vis. Serveertemperatuur: 10-12 gr C.
Bewaar advies:
Jong drinken, maximaal tot 2 jaar na oogstjaar.
Alcohol percentage:
13%