Type wijn:
Grüner Veltliner Sparkling Trocken
Classificatie:
Österreichischer Qualitätswein
Druivenras:
100% Grüner Veltliner
Wijngaard:
De Druiven komen zowel van de wijngaard wat direct bij het wijnhuis gelegen is (Ried Satz genaamd) maar ook van de wijngaard die gebruikt wordt om de basis Gruner Veltliner van te maken. Men gebruikt enkel de beste druiven die afkomstig zijn van deze beide wijngaarden in totaal samen 4 hectare groot. De bodem bestaat voornamelijk uit compacte donkere klei.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt halverwege september. Bij aankomst worden de steeltjes verwijderd waarna men de druiven zeer zacht perst waardoor de schil open breekt en het sap er vanzelf uitloopt. Dit sap samen met de vaste bestanddelen laat men dan vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 18-20 graden voor de duur van circa 2 weken. Tijdens deze vergisting ontstaat er spontaan koolzuur gas en men wacht net zo lang tot dat het kool zuur gas fijn genoeg is om het proces te kunnen stoppen door de temperatuur naar 0 graden te brengen. Hierdoor heeft de wijn een rest suiker gehalte van 18 gram per liter en een fijne elegante bubbel bereikt.
Karakteristiek:
Stro geel van kleur met een zeer intense neus van rijp geel fruit. De smaak is bijzonder fris en levendig met een rijke smaak van banaan, abrikoos en accenten van tropisch fruit en lichte mineraliteit. De afdronk is zeer zacht en aanhoudend.
Wijn spijscombinatie:
Zeer geschikt als aperitief wijn maar ook perfect bij zee vis en in het bijzonder bij rijke gerechten zoals de Aziatische keuken die met veel kruiden werken. Serveer temperatuur: 9-10 graden.
Bewaaradvies:
Circa 2 jaar na oogst jaar.
Alcohol %:
12,5%