Type wijn:
Chardonnay
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Chardonnay
Wijngaard:
De wijngaarden liggen rond de plaatsjes Balsalghelle en Fagare della Battaglia wat valt onder de streek Treviso op zo’n 40 meter boven zee niveau. De grond bestaat vooral uit kiezel zand met een zeer goed doorlatend vermogen.
Vinificatie:
De oogst begint al eind augustus en de druiven worden nog met de hand geplukt. Bij aankomst worden de druiven ontsteelt en perst men slechts 60% uit de druiven om met dit sap de uiteindelijke wijn te produceren. Deze 60% verkregen sap weekt eerst voor 6 a 8 uur in op de vaste bestanddelen op een zeer lage temperatuur van 5 graden. Vervolgens start men de vergisting op een zeer lage temperatuur van 12 graden waardoor de vergisting traag verloopt want dit proces duurt circa 25 dagen. Nu pompt men de wijn over naar rvs tanks waar de wijn voor 4 maanden op zijn eigen lie blijft rusten om zo meer extractie en aroma’s te krijgen. Hierna volgt enkel de filtratie van de wijn en een flesrijping van 6 maanden.
Karakteristiek:
Een zuivere witte wijn met een heerlijk geurende neus van geel fruit, appel en broodkorst. De aanzet is licht romig met tonen van banaan en hints van exotisch fruit. De afdronk is prettig en bijzonder elegant met frissen fruit tonen.
Wijn spijscombinatie:
Perfect als aperitief wijn en heel goed inzetbaar bij schelpdieren en salades op basis van kip en kalkoen maar ook lekker bij zalm en quiche. Serveertemperatuur: 11-12 gr.C
Bewaar advies:
Tot circa twee jaar na oogstjaar
Alcoholpercentage:
12%