Prosecco Treviso extra dry DOC
Type wijn:
Prosecco Treviso extra dry
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Prosecco druif
Wijngaard:
De wijngaarden liggen aan de voet van de heuvels van de Colli Asolani vlakbij het plaatsje Asolo. De druiven worden handmatig geplukt om zo zeker te zijn dat men enkel de gezondste druiven gebruikt voor het maken van hun prosecco’s. Tevens zijn de druiven afkomstig van de oudste wijngaarden die in het bezit zijn van het wijnhuis Bedin. De wijngaarden liggen hier ook wat hoger en meer naar het Zuidwesten gericht. De bodem bestaat uit klei, zand en slib.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats begin september waarna de steeltjes van de witte druiven worden verwijderd om vervolgens de druiven zacht te persen, zodat alleen het eerste verkregen sap gebruikt wordt voor de vergisting. Vervolgens verloopt de gisting heel geleidelijk gedurende 10 dagen op een voordurend gecontroleerde temperatuur van 18 tot 20 graden. Hierna wordt de jonge wijn overgebracht naar roestvrijstalen gesloten tanks op een geconditioneerde temperatuur tussen de 5-10 graden en wordt koolzuurgas toegevoegd om vervolgens verder te vergisten.
Karakteristiek:
Deze strogele Prosecco heeft een fijne, constante mouse met een zeer elegante aromatische neus van rijp wit fruit. Een zachte aanzet die licht vettig overkomt. De smaak is bijzonder levendig met aroma’s van peer en gele appel. Verder heeft de wijn een aanhoudende afdronk met tonen van citrus.
Wijn spijscombinatie:
Prosecco kan eigenlijk op elk moment van de dag worden gedronken. In het bijzonder als aperitief en er goed bij gegrilde gamba’s of bij gerookte zalm op toast. Serveer temperatuur: 7-8 graden
Bewaar Advies:
Jong drinken / 2 jaar na oogstjaar.
Direct Contact
Neem direct contact met ons op.Ga naar de contactpagina