Type wijn:
Vinho Tinto Pêra Doce
Classificatie:
Vino Regional Alentejo
Druivenras:
Alicante Bouschet, Trincadeira en Aragonez
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die gelegen zijn rond het plaatsje Redondo en liggen op circa 300 meter boven zee niveau. De bodem hier bestaat vooral uit kalkhoudende klei en een klein percentage uit leisteen.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats in september en dit wordt nog steeds met de hand gedaan. Bij aankomst worden de druiven niet ontsteelt maar de druivenrassen worden wel apart van elkaar zacht geperst. Vervolgens begint men met de vergisting van de verkregen most op een gecontroleerde temperatuur tussen de 18-24 graden en dit proces duurt circa 10 dagen. Na de vergisting haalt men de vaste bestandsdelen eruit en steekt men de wijn over naar een rvs tank waar het voor enkele maanden blijft rijpen voordat men over gaat tot het bottelen van de wijn.
Karakteristiek:
Een diep donker rode wijn met een uitnodigende geur van frambozen en bos aardbeien. Soepele, zachte aanzet met vanille tonen en wilde bessen. De afdronk is elegant met mooie ronde tannines met accenten van kruidige specerijen.
Wijn spijscombinatie:
De wijn is ideaal te combineren met lamsvlees, gegrilde groentes maar ook mooi bij witte bonen met ratatouille. Serveertemperatuur: 18-19 graden
Bewaar advies:
2 tot 3 jaar na oogstjaar