Type wijn:
Barbera d’Asti
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
100% Barbera
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de diverse heuvels rond het plaatsje San Damiano D’Asti. De wijngaarden liggen gemiddeld op zo’n 350 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit een mix van zand en klei.
Vinificatie:
De oogst vindt eind september plaats en dit gebeurd uitsluitend met de hand. Bij aankomst van het wijnhuis worden direct de steeltjes verwijderd en worden de druiven zeer zacht geperst. Het verkregen most laat men vervolgens vergisten in een rvs tank op een gecontroleerde temperatuur van 28-30 graden voor de duur van 12 dagen. Hierna verblijft de wijn nog 6 maanden rijpen in een rvs tank alvorens men de wijn filtert en afvult.
Karakteristiek:
Donker rood neigend naar paars met een uitnodigende neus van bosfruit zoals zwarte bessen en bramen. Heerlijke soepele wijn met veel fruit tonen van cassis en jam. De afdronk is sappig met zuivere fruit tonen.
Wijn spijscombinatie:
Uitermate goed bij pasta en rijst gerechten. Heerlijk bij de barbecue maar dan licht gekoeld schenken. Of bij een stukje salami en belegen kaas. Serveertemperatuur: 17-18 gr.C.
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
13%