Type wijn:
Primitivo Di Manduria (Abbasc).
Classificatie:
Denominazione di Origine Protetta
Druivenras:
100 % Primitivo
Wijngaard:
De wijngaarden zijn in totaal 25 hectare groot en liggen verspreidt rond de plaatsjes Sava, Manduria, en Carosino wat valt onder de provincie Tarente. De oogst vindt handmatig plaats en enkel de gezondste druiven worden gebruikt voor deze wijn. De primitivo druiven zijn vroeg rijp en dit betekend dat men al eind augustus oogst. De bodem bestaat voornamelijk uit een toplaag van zand met daaronder klei.
Vinificatie:
Bij aankomst bij het wijnhuis worden meteen de steeltjes verwijdert en in de zelfde machine worden gelijk de druiven zacht geperst. Het verkregen sap/most met daarin nog de aanwezige vaste bestanddelen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van tussen de 18 & 20 graden voor de duur van 12 dagen. Direct erachter aan volgt de malolactische vergisting om vervolgens de wijn over te pompen naar Amerikaans eiken van 225 liter waar het voor circa 6 maanden rijpt. Hierna krijgt de wijn nog een flesrijping van enkele maanden voordat de wijn de kelders verlaat.
Karakteristiek:
Prachtige diep rode wijn met een rijke geur van zoete specerijen en vanille. De aanzet is romig en zacht met aroma’s van rijpe pruimen en getoaste tonen van rijping op het eiken vat. Verder is de wijn stevig en warm met gedoseerde rijpe tannines.
Wijn spijscombinatie:
Uitstekend bij gebraden of gegrild rood vlees. Maar ook zeker bij lichte wild gerechten zoals konijn en fazant. Serveer temperatuur: 18-20 gr.C
Bewaar Advies:
Circa 5 jaar na oogstjaar.
Alcoholpercentage:
14% vol