Type wijn:
Zweigelt Classic Trocken
Classificatie:
Osterreichischer Qualitätswein
Druivenras:
100% Blauer Zweigelt
Wijngaard:
De druiven worden met de hand geplukt halverwege september en dit gebeurd enkel door de familie Bauer zelf en wat naaste vrienden. De wijngaard is slechts 1,2 hectare groot en ligt rond het plaatsje Kollnbrunn op een hoogte van 250 meter boven zee niveau. De grond bestaat vooral uit diepe donkere klei (lehm-Löss genaamd).
Vinificatie:
Bij aankomst bij het wijnhuis worden de druiven ontsteelt en zacht geperst daarna start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden. Dit proces duurt circa 14 dagen na dit proces gaat men direct over tot de malolactische vergisting. Nu haalt men de vaste bestanddelen eruit om vervolgens de wijn voor minimaal 1 jaar te laten rijpen op eikenhouten vaten met een capaciteit van 1000 liter. Heinz Bauer gebruikt eiken vaten die afkomstig zijn uit het eigen gebied het Weinviertel.
Karakteristiek:
Intens donker rood van kleur met in de geur vooral rode bessen, bramen en witte peper. De smaak is evenwichtig met zachte rijpe tannines met in de afdronk lichte kruidigheid en accenten van specerijen.
Wijn spijscombinatie:
Heerlijk bij lichte, pittige gerechten en rood vlees maar ook uitstekend bij de Hollandse stamppot met rookworst en spek. Serveer temperatuur: 18-19 graden.
Bewaarpotentieel:
Circa tot 5 jaar na oogst jaar.