Type wijn:
Soave Classico
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
70% Garganega & 30% Trebbiano.
Wijngaard:
De wijngaarden liggen in het hart van het classico gebied rond de plaatsjes Soave en Monteforte d’Alpone op een hoogte tussen de 150 en 200 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit een vulkanische ondergrond met een toplaag van klei en basalt stenen.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats in de eerste twee weken van september waarna direct de steeltjes van de druiven worden verwijderd. Hierna perst men de druiven zacht en het verkregen sap blijft voor enige uren in contact met de schillen op een lage temperatuur. Hierna worden de schillen verwijdert en start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur tussen de 16 en 18 graden voor de duur van 10 a 15 dagen. Vervolgens wordt de wijn over gepompt naar een rvs tank waar de wijn voor enkele maanden blijft rijpen voordat men de wijn filtert en bottelt.
Karakteristiek:
Helder gele wijn met een groene zweem. Het bouquet geurend naar witte bloesem en wilde perziken. De smaak is fris en licht vettig van structuur met aroma’s van gele appel, kiwi en honing. De wijn is bijzonder toegankelijk en rond met in de afdronk tonen van amandelen.
Wijn spijscombinatie:
Heerlijke wijn als borrel wijn bij een stukje salami, gedroogde ham en jonge kaas. Tevens uitermate geschikt bij asperges en een pizza met tonijn of met garnalen . Serveer temperatuur: 9-10 graden.
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
12%
Wijnmaker:
Dhr. Edoardo Lessio