Type wijn:
Morellino di Scansano San Giuseppe
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
85% Sangiovese, 5% Cabernet sauvignon en 10% Ciliegiolo
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreidt op heuvels rond het plaatsje Morellino di Scansano op zo’n 200 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit gesteente en is vooral vulkanisch met een hoog gehalte aan kalk. De wijngaarden zijn in totaal 6 hectare groot.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats begin september en dit gebeurd nog uitsluitend met de hand. De steeltjes worden verwijderd waarna men de druiven zacht perst en het opgevangen sap laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden voor de duur van 12 dagen. Hierna pompt men de wijn over naar Franse eiken vaten van 225 liter waar het voor 6 maanden blijft rijpen voordat men de wijn gaat bottelen. Tenslotte krijgt de wijn nog een fles rijping van 6 maanden voordat de wijn de kelders verlaat.
Karakteristiek:
Deze robijn rode wijn heeft een neus van verfijnde aroma’s van leer, cederhouten en rood fruit. Een heerlijke zachte aanzet met een volle smaak en mooi versmolten tannines. Verder proeven we aroma’s van rode bessen en sappige zwarte kersen met in de afdronk lichte kruidigheid zoals peper, salmiak en accenten van paprika.
Wijn - spijs combinatie:
Ideale wijn voor bij een mals stukje kogelbiefstuk, herten rug, patrijs of een hartige quiche op basis van gorgonzola. Serveertemperatuur: 18-19gr.C
Bewaaradvies:
Kan nu gedronken worden maar heeft een bewaar potentie van 6 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
14%