Type wijn:
Cabernet Sauvignon Piave
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Cabernet Sauvignon
Wijngaard:
De wijngaarden zijn goed voor 15 hectare in totaal en liggen rond de plaatsjes Fagarè della Battaglia en Mansuè wat valt onder de streek Treviso op zo’n 35 meter boven zee niveau. De grond bestaat vooral uit klei met een zeer goed doorlatend vermogen.
Vinificatie:
De oogst begint eind september en de pluk wordt hier nog steeds met de hand gedaan. Bij aankomst van de druiven worden de steeltjes gedeeltelijk verwijderd om vervolgens de druiven zacht te persen. Het opgevangen most blijft eerst voor enkele dagen inweken op de vaste bestanddelen en dit gebeurd op een temperatuur van slechts 5 graden. Hierna gaat men over op de traditionele vergisting met een gecontroleerde temperatuur van 25 graden en dit proces duurt 15 dagen. Hierna verwijderd men de vaste bestanddelen en laat de wijn rijpen voor 2/3 maanden in rvs tanks. Na deze rijping wordt de wijn naar Frans eiken van 5000 liter gepompt om voor 6 maanden te rijpen. Tenslotte krijgt de wijn nog een rijping op Sloveens eiken van 3 maanden en een fles rijping van 6 maanden.
Karakteristiek:
Robijn rood met paarse reflexen met een heerlijk geurende neus van bos fruit en kruiden. De smaak is droog met tonen van vanille, gedroogd fruit en zoethout. De afdronk is lekker sappig met lichte kruidigheid.
Wijn spijscombinatie:
Uitstekend te combineren bij gegrilde kip, kalkoen of bij eenden borst. Maar ook heerlijk bij een stukje salami en oude kaas. Serveertemperatuur: 18-19 gr.C
Bewaaradvies:
5-6 jaar na oogstjaar