Type wijn:
Primitivo Appassimento Salento
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Primitivo
Wijngaard:
De wijngaarden Liggen rond de gemeente plaatsjes Sava en San Marzano. Hier bestaat de grond vooral uit een mix van klei en zand.
Vinificatie:
De druiven worden laat met de hand geplukt halverwege oktober waardoor de druiven al veel van hun vocht hebben verloren en hierdoor zeer geconcentreerd zijn. Het plukken gebeurd uitsluitend s ’nachts waardoor het primaire fruit en de frisheid goed bewaard blijven. Bij aankomst bij het wijnhuis worden eerst de steeltjes verwijderd zodat men daarna de druiven zacht kan persen. Het verkregen sap met daarin nog de aanwezige vast bestanddelen zoals de schillen laat men op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden vergisten voor de duur van 15 dagen. Direct erachter aan volgt de malolactische vergisting om vervolgens de wijn over te pompen naar gebruikt Amerikaans eiken voor de duur van 12 maanden. Hierna volgt een 2e rijping van de wijn op nieuw Amerikaans eiken voor de duur van 6 maanden.
Karakteristiek:
Donker rood van kleur met een uitbundig bouquet van rood fruit zoals amarene kersen, rode pruimen en accenten van rozijnen. De smaak is vol en vlezig met aroma’s van vanille, tabak en gekonfijt fruit. De afdronk is kruidig en zeer aanhoudend.
Wijn spijscombinatie:
Sublieme wijn voor bij gegrild rood vlees maar ook heerlijk bij konijn, wildzwijn en parelhoen. Serveertemperatuur: 17-18 graden
Bewaar advies:
Tot 5 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
14,5%