
Type wijn:
Chiaretto Bardolino
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
80% Corvina & 20% Rodinella
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid rond de plaatsjes Castelnuovo del Garda, Caprino, Rivoli, Affi, Sommacampagna, Bussolengo, Peschiera del Garda en Valeggio. Deze plaatsjes liggen allemaal aan de oost kant van het Garda meer. De bodem van de wijngaarden bestaan voornamelijk uit klei en kalksteen.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats begin oktober waarna direct de steeltjes van de druiven worden verwijderd. Hierna perst men de druiven zacht en een deel van het verkregen sap laat men samen met de schillen voor 1 nacht inweken tot de juiste kleur bereikt is. Het andere gedeelte van de most met daarin de schillen laat men slechts voor een paar uur inweken en wordt vervolgens geassembleerd met de eerdere verkregen most zodat er een prachtige lichte zalm kleurige rosé ontstaat. Hierna start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 16-18 graden voor de duur van 8 dagen. Vervolgens wordt de wijn over gepompt naar een rvs tank waar het voor een paar weken blijft rusten en net voor dat men over gaat tot het bottelen van de wijn filtert men licht de wijn.
Karakteristiek:
Prachtige zalm kleurige rosé met een heerlijk bouquet van perzik, kruisbes en lichte kruidigheid. Bijzonder fris en zacht van smaak met veel elegant rood fruit maar ook zeker wilde perzik. De wijn is droog met in de afdronk een hint van lemon.
Wijn - spijs combinatie:
De Ideale borrel wijn voor bij de eerste zonnige dagen in de tuin, balkon of terras. Deze vriendelijke dorstlesser is de perfecte match om een goed gevulde picknickmand vol met sandwiches van kip en zalm te begeleiden. Tevens past de wijn uitstekend bij salade nicoise of bij een zomerse barbecue. Serveertemperatuur 8-10 graden
Bewaaradvies:
2 Jaar na oogstjaar.
Alcoholpercentage:
12%
Wijnmaker:
Dhr.Edoardo Lessio