Type wijn:
Garda Classico Superiore
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
50% Groppello, 20% Barbera, 20% Sangiovese en 10% Marzemino
Wijngaard:
De wijngaarden genaamd Predelli en La valle liggen rond het plaatsje Polpenazze del Garda wat ligt aan de westkant van het Garda meer. De totale oppervlakte van deze 2 wijngaarden zijn 12 hectare groot. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en is rijk aan kalk.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats eind september en dit wordt uitsluitend met de hand gedaan. De druiven worden bij aankomst gedeeltelijk ontsteelt waarna de verschillende druivenrassen afzonderlijk van elkaar worden gekneusd. Het verkregen most met daarin de vaste bestanddelen laat men vergisten op een temperatuur tussen de 24 en 27 graden voor de duur van 10 dagen. Direct erachter aan volgt de malolactische vergisting en klaart men de wijn voordat men de wijn laat rijpen op nieuw frans eiken voor de duur van 8 maanden.
Karakteristiek:
Donker rode wijn met een paarse gloed. Heerlijke frisse fruit tonen van bosfruit en lichte tonen van vanille. Een volle en krachtige wijn met veel zwart fruit zoals pruimen, zwarte kers en blauwe bes. De afdronk heeft een mooie balans tussen fruit, structuur en tannines.
Wijn spijscombinatie:
Prachtige wijn voor bij een stoofpotje of bij lichte wild gerechten zoals haas, konijn en fazant. Serveertemperatuur: 18-19 ºC
Bewaar advies:
Tot 2023
Alcohol %:
13%