Type wijn:
Cannonau di Sardegna “Sileno”
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Cannonau
Wijngaard:
De wijngaard ligt op 170 meter boven zee niveau rond het plaatsje Settimo san Pietro en beslaat een oppervlakte van 12 hectare. De grond is rijk aan steenscherven en kalksteen.
Vinificatie:
De oogst wordt hier nog met de hand gedaan en vindt plaats halverwege september. Bij aankomst worden de druiven ontsteelt en direct zacht geperst en het verkregen most met daarin nog de vaste bestandsdelen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden voor een periode van 10 tot 15 dagen afhankelijk van de hoeveelheid suiker die de druiven bevatten. Tijdens het vergistings proces laat men ook de wijn om de 6 uur rondpompen zodat de afgifte van kleur en aroma’s optimaal afgegeven worden aan de wijn. Na dit proces gaat men over tot de malolactische vergisting en tot slot pompt men de wijn voor 100% over naar grote eiken vaten met een capaciteit van 3300 liter om voor een periode van 6 maanden de wijn te laten rijpen.
Karakteristiek:
Donker rode kleur met een granaat rood randje. De geur is elegant en kruidig met lichte vanille accenten. De smaak is zeer zacht met tonen van gekonfijt fruit en zoete specerijen. Verder is de wijn mooi in balans met in de afdronk accenten van gedroogde pruimen en dadels.
Alcohol:
14%
Wijn spijscombinatie:
Heerlijk bij rood vlees en pasta’s op basis van oesterzwammen met truffel. Maar kan ook goed gecombineerd worden met konijn of eendenborst. Serveertemperatuur: 16 - 18 gr.C
Bewaar advies:
Tot 4-5 jaar na oogst jaar.