Type wijn:
Douro Vinho Tinto Vallegre
Classificatie:
Denominacão de Origem Controlada
Druivenras:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Sousao.
Wijngaard:
De druiven komen voornamelijk van de heuvels die gesitueerd zijn binnen de streek Baixo Corgo en Cima Corgo en liggen tussen de 250 en 450 meter boven zee niveau. De bodem hier bestaat uit klei en schisteus gesteente = gespleten steen/rotsen.
Vinificatie:
De oogst begint halverwege september tot begin oktober en hier worden de druiven uitsluitend nog met de hand geplukt. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en direct erachteraan worden de druiven geperst. Het verkregen most met daarin de schillen en andere vaste bestanddelen laat men gezamenlijk vergisten van de vier verschillende druivenrassen op een gecontroleerde temperatuur van 22-24 graden in een rvs tank. Tijdens deze vergisting pompt men dagelijks de wijn rond zodat er meer fruit aroma’s en kleur worden afgegeven aan de wijn. Na deze vergisting laat men de wijn even rusten waardoor de aanwezige vaste bestanddelen op natuurlijke wijze naar de bodem zakken. Vervolgens pompt men een gedeelte van de wijn over naar frans eiken met een capaciteit van 550 liter voor de duur van 9 maanden. De overige wijn krijgt een rijping in rvs tanks en na deze 9 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.
Karakteristiek:
Een donker rode wijn met paarse gloed met in de neus veel fruit tonen van zwarte bramen en bosbessen. De smaak is fruitig en rond met wederom aroma's van zwart bosfruit maar ook zeker cassis accenten. Heerlijke frisse wijn met sappige en zwoele fruit tonen in de afdronk.
Wijn spijscombinatie:
Ideale begeleider voor bij een zacht stukje gegrild rood vlees zoals herten biefstuk of bij een mals stukje eendenborst en fazant. Licht gekoeld is deze wijn ook heerlijk bij de BBQ. Serveertemperatuur: 15-17 gr.C
Bewaar advies:
Tot wel 4 jaar na oogstjaar.
Alcohol:
13% Vol