Type wijn:
Frascati Superiore
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
70% Malvasia del Lazio, 20% Trebbiano en 10% Greco.
Wijngaard:
Op de heuvels rond het plaatsje Frascati en Monte Porzio Catone net buiten Rome op 350 meter boven zee niveau met een vulkanische bodem. De wijngaarden zijn bij elkaar slechts 5 hectare groot.
Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst eind september en dit gebeurd uitsluitend zeer vroeg in de ochtend. Hierdoor behoud je meer frisheid en primaire fruitaroma’s in de druiven. Bij aankomt worden de steeltjes verwijderd en worden de druiven afzonderlijk van elkaar zacht geperst. Nu haalt men direct de schillen uit het verkregen sap en gaat men over tot de vergisting die plaats vindt op een gecontroleerde temperatuur tussen de 15-18 voor de duur van 15 dagen. Na de vergisting pompt men de wijn over naar rvs tanks waar de wijn tot december blijft rusten. Nu gaat de wijnmaker over tot het assembleren van de wijn om zo de juiste cuvee te bepalen. Uiteindelijk krijgt de wijn nog een rijping van 2 maanden op rvs tanks waarna men over gaat tot het bottelen van de wijn.
Karakteristiek:
Licht gele wijn met een uitbundig bouquet van kruisbessen, abrikoos en lychee. In de smaak frisse fruit aroma’s van peer, groene appel en citrus accenten. De wijn is droog en perfect in balans met in de afdronk lichte mineraliteit.
Wijn spijscombinatie:
Ideale aperitief wijn maar ook zeer goed te combineren met schelpdieren, of een heerlijk bord spaghetti vongole. Ook past de wijn perfect bij milde zachte kazen zoals Mozzarella di Bufala en Ricotta. Serveertemperatuur: 10-12 graden.
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12,5%