Type wijn:
Falanghina del Molise ‘’Fannia”
Classifcatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Falanghina
Wijngaard:
De wijngaard bevindt zich op de heuvel van het plaatsje Monteroduni en is zeer hoog gelegen op maar liefst 560 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit zand en klei en heeft een zeer goede afwatering. De wijngaard is slechts 1 hectare groot.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats halverwege september en bij aankomst bij het wijnhuis worden eerst de steeltjes verwijderd. Vervolgens worden de druiven zeer licht geperst om zo alleen het eerste verkregen sap op te vangen. Nu start men de vergisting op een gecontroleerde lage temperatuur van 14 graden voor de duur van 20 dagen. Na de vergisting blijft de wijn voor 4 a 5 maanden op zijn eigen bezinksel rusten in een rvs tank. Hierna pompt men de wijn over naar een andere rvs tank en gaat men over tot het bottelen van de wijn. Tenslotte een fles rijping van 2 maanden.
Karakteristiek:
Strogeel van kleur met een uitnodigende geur van wilde bloesem, perzik en sinaasappel. De wijn is droog en vol van smaak met aroma’s van wilde perzik, appel en een vleugje meloen. De afdronk is bijzonder fris met accenten van mineralen.
Wijn Spijscombinatie:
Bij vooral vis gerechten zoals sardientjes, ansjovis maar ook heerlijk bij spaghetti vongole. Serveertemperatuur: 10 - 12 gr.C
Bewaar advies:
Kan nu uitstekend gedronken worden maar heeft de potentie om 2 jaar na oogstjaar te bewaren.