Type wijn:
Rosso Veronese Cerbiolo
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
70%, Corvina en 30 % Merlot
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreidt rond de streek valpolicella ten noorden van Verona. Op zo’n 120 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit klei en kiezelstenen.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats in de eerste twee weken van september waarna direct de steeltjes van de druiven worden verwijderd. Hierna perst men de verschillende druiven afzonderlijk van elkaar zacht en het verkregen sap samen met de vaste bestanddelen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur tussen de 22 en 28 graden voor de duur van 15 dagen. Vervolgens haalt men de schillen uit het verkregen sap en pompt men de wijn naar een rvs tank. Nu kiest de wijnmaker de beste cuvee’s van beide wijnen en assembleert deze met elkaar. Uiteindelijk krijgt de wijn nog een rijping op grote houten fusten van 10.000 liter voor de duur van 12 maanden alvorens men de wijn gaat bottelen.
Karakteristiek:
Deze robijn rode wijn heeft fijne geuren van rood fruit zoals kers en rode pruimen. In de smaak fluweel zacht met kruidige tonen van tabak, kaneel en vanille. De smaak is vooral soepel en rond met in de afdronk rijpe en zachte tannines.
Wijn spijscombinatie:
Heerlijke wijn als borrel wijn bij een stukje salami. Uitermate goed bij pasta gerechten zoals Spaghetti bolognese, lasagne of een zelf gemaakte pizza met pittige salami en Gorgonzola. Serveer temperatuur: 18-20 graden.
Bewaar advies:
4 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
13,5%
Wijnmaker:
Dhr. Edoardo Lessio