Type wijn:
Nero D’Avola Kore (Biologisch)
Classificatie:
Druivenras:100% Nero D’Avola
Wijngaard:
De wijngaarden zijn gesitueerd op de heuvels rond het plaatsje Salemi wat in de provincie Trapani ligt. De wijngaarden liggen op zo’n 200 meter boven zee niveau en de bodem hier bestaat voornamelijk uit klei.
Vinificatie:
De druiven worden tussen 1 en 10 september geoogst. Bij aankomst worden meteen de druiven ontsteelt en zacht geperst. Het verkregen sap (most) met de nog aanwezige schillen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden voor de duur van circa 14 dagen. Hierna volgt meteen de malolactische vergisting om vervolgens een gedeelte van de wijn een hout rijping mee te geven op gebruikt frans eiken met een inhoud van 225 liter voor de duur van 4 maanden. De overige wijn rijpt in rvs tanks en wordt hierna geassembleerd met de wijn met hout rijping. Tenslotte krijgt de wijn nog een fles rijping van enkele maanden.
Karakteristiek:
Intens donker rood met een glanzende paarse gloed. Een fruitige neus van pruimen, kers en lichte kruidigheid. De smaak is vol met aroma’s van jam, tabak en een hint van laurier. De wijn heeft een zwoele en sappige afdronk met veel lengte.
Wijn spijs combinatie:
Bij spaghetti alla norma met gerookte ricotta of bij spaghetti all’Arrabiata. Tevens heerlijk bij een Hollandse stamppot met spek en worst. Serveertemperatuur: 17-18 graden C.
Bewaar Advies:
3 tot 4 jaar na oogst jaar.
Alcohol %:
14%