Type wijn:
Toscana Rosato
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Sangiovese
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels van het pittoreske plaatsje Montenero op een hoogte van 300 meter boven zee niveau. Hier is de grond vooral erg los en zanderig met een gemiddelde klei structuur die vooral rijk is aan kalksteen en steen scherven. Door de milde winters en de warme zomers zijn de druiven perfect rijp.
Vinificatie:
De oogst vindt handmatig plaats in de begin periode van de maand september. De steeltjes worden verwijderd en vervolgens perst men de druiven heel zacht. Het sap wordt opgevangen en op een koude temperatuur bewaard om zo 8 uur in contact te blijven met de schillen. Nadat men de schillen heeft verwijderd start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden in rvs tanks en dit duurt circa 15 dagen. Hierna pompt men de wijn over en verblijft de wijn voor 4-5 maanden op zijn eigen Lie rusten en wordt de wijn wekelijks rond gepompt om zo meer smaak en aroma’s te verkrijgen. Hierna vult men de wijn af en krijgt het nog een fles rijping van 4 a 5 maanden. Totale produktie van slechts 2000 flessen.
Karakteristiek:
Zalm kleurige rosé, net geperst zomers fruit met vooral tonen van peer, banaan en limoen. Samen met de citrus tonen maakt dat deze rosé wijn zo heerlijk toegankelijk en verfrissend smaakt. De wijn is droog en heeft een heerlijke zwoele afdronk.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte aperitief wijn, maar ook goed in zet baar bij paella, gegrilde vis, pittig Aziatisch eten of bij Mediterraanse voor gerechten.
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar. Serveer temperatuur: 10-11 gr.C