Type wijn:
Vinho Verde Loureiro
Classificatie:
Denominicaçao de Origem Controlada
Druivenras:
100% Loureiro
Wijngaard:
De druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn afkomstig van 2 verschillende wijngaarden waarvan de Quinta Do paço 7 hectare groot is en bij het plaatsje Coucieiro liggen. Terwijl de druiven die afkomstig zijn van Quinta Da Veiga 6 hectare groot zijn en direct aan het wijnhuis liggen. De grond bestaat voornamelijk uit graniet en lichte klei.
Vinificatie:
De oogst vindt halverwege september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna laat men de druiven inweken op de schillen en dit gebeurd op een lage temperatuur van slechts 5 graden voor de duur van 3 tot 5 uur. Vervolgens perst men de druiven met slechts 1,2 bar zodat er enkel het primaire sap uitloopt. Het verkregen sap wordt vervolgens voor 3 dagen rond gepompt zodat er meer structuur in de wijn ontstaat. Hierna laat men het sap met rust waardoor de nog aanwezige vast bestanddelen op natuurlijke wijze naar de bodem zakken. Nu start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van slechts 12 graden waardoor de vergisting bijna 30 dagen duurt. Nu pompt men de wijn over naar een andere rvs tank waar het voor 1 maand blijft rijpen. Tijdens deze rijping periode wordt de wijn nog dagelijks rond gepompt om zo nog meer kleur en structuur in de wijn te krijgen. Net voordat men gaat bottelen filtert men de wijn licht.
Karakteristiek:
Prachtige lichtgele wijn met groene reflexen. Elegante en frisse fruit tonen van voornamelijk geel fruit zoals banaan springen uit het glas. Een zachte en vriendelijke aanzet met aroma’s van perzik, gele appel en banaan vindt je terug in de smaak. Verder is de wijn droog en crispy met een frisse afdronk waardoor deze wijn heerlijk weg drinkt.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte aperitief wijn voor de late namiddag of bij een heerlijke salade met geitenkaas. Ook zeer goed te combineren met borrelhapjes zoals half zachte kazen, gedroogde en gegrilde hammen maar ook heerlijk bij wat gevulde olijven. Serveertemperatuur: 9-10 gr.C
Bewaar advies:
Tot circa twee jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12%