Type wijn:
Rosso Piceno Infernaccio Biologisch
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
70% Montepulciano & 30% Sangiovese
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels rond het plaatsje Carassai wat tussen de adriatisch zee en de Sibillini bergen ligt. De wijngaarden liggen op 300 meter boven zee niveau en de grond bestaat vooral uit klei.
Vinificatie:
Bij aankomst worden de verschillende druiven soorten apart van elkaar zeer zacht geperst maar eerst worden de steeltjes verwijdert. Vervolgens laat men het verkregen sap vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 24-26 graden. Tijdens deze vergisting laat men vooral in de eerste 2 dagen de wijn om de 2 uur rond pompen zodat er meer structuur en kleur wordt afgegeven aan de wijn. Direct erachteraan volgt de malocatische vergisting om vervolgens de wijn over te pompen naar een rvs tank waar het voor 6 maanden blijft rijpen. Tenslotte wordt de wijn gebotteld.
Karakteristiek:
Donker rode wijn met een paarse gloed. Zeer fruitige neus van fris rood fruit. Heerlijke zachte aanzet met wederom veel fruit aroma’s van kers, rode pruimen en een hint van frambozen. Verder is de wijn soepel maar stevig met een sappige afdronk met lichte kruidigheid.
Wijnspijs:
Ideale wijn voor bij lasagne Vincisgrassi, wat een typische lasagna is uit de streek Ascoli Piceno. De wijn past ook uitstekend bij lamsvlees en konijn. Serveertemperatuur: 16-18 graden.
Bewaar potentie:
ot circa 3 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
13,5%