Type wijn:
Castelo do Sulco Branco
Classificatie:
Vinho Regional Lisboa
Druivenras:
45% Pires, 50% Arinto en 5% Moscatel.
Wijngaard:
De 120 hectare aan wijngaarden liggen op 100 meter boven zee niveau rond het plaatsje Cadaval wat grenst aan de heuvels van de Serra de Montejunto. Slechts 25 km vanuit de Atlantische kust. De bodem bestaat hier vooral uit leem en een mix van klei met zand.
Vinificatie:
De oogst vindt al in september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna gaat men over tot het zeer zacht persen van de druiven waarna men direct de schillen uit het verkregen most haalt. Nu gaat men over tot de vergisting die plaats vindt op een gecontroleerde temperatuur van 15 graden voor de duur van 12 dagen. Vervolgens pompt men de wijn over naar een andere rvs tank waar de wijn voor enkele dagen blijft rusten voordat men over gaat tot het licht filteren en het bottelen van de wijn.
Karakteristiek:
Intens geel van kleur met een stuivend fris boeket van citrus fruit en bloemige accenten. In de smaak frisse zuren en droog met aroma’s van tropisch fruit zoals limoen, grapefruit en rijpe ananas. De afdronk is bijzonder lang met een delicaat zoetje waardoor de wijn heerlijk weg drinkt.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte aperitief wijn voor de late namiddag of bij een heerlijke salade met zee vruchten. Ook zeer goed te combineren met sushi hapjes en bij pittige halfzachte kazen. Serveertemperatuur: 8-9 gr.C
Bewaar advies:
Tot circa twee jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12,5%