Type wijn:
Pecorino Offida Biologisch “Tornavento”
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
100% Pecorino
Wijngaard:
De wijngaard van 5 hectare groot is gelegen op de heuvels rond het plaatsje Carassai in de Aso Valley. De wijngaarden liggen op een hoogte van 375 meter boven zee niveau. De bodem is hier vooral kleiig met mineraal sporen.
Vinificatie:
Voordat de druiven zacht geperst worden laat men de druiven eerst voor 18 tot 24 uur inweken op de schillen en dit gebeurd op een zeer lage temperatuur van 4 a 5 graden. Hierna ontsteelt men de druiven en perst men de druiven zacht. Het verkregen most laat men vervolgens op een zeer lage temperatuur van 6 a 8 graden voor de duur van 24 uur met rust zodat er een natuurlijke filtering ontstaat doordat de vaste bestanddelen naar de bodem zakken. Hierna start men de vergisting die plaats vindt in een rvs tank met een gecontroleerde temperatuur van circa 12 graden. Na de vergisting wordt de wijn overgestoken naar een andere tank om 3 maanden te kunnen rijpen voordat men de wijn bottelt.
Karakteristiek:
Een heldere, strogele kleur met groene reflexen. Een sterke citrus neus met accenten van perzik en mango. Een lekkere frisse aanzet met lichte honing tonen maar ook een hint van borstplaat en wilde bloesem. De afdronk is vooral zacht met veel geel fruit.
Wijnspijs:
Ideale aperitief wijn en zeer goed inzetbaar bij wit vlees, salade met sardines of bij de vette zalm gerechten. Serveertemperatuur: 10-12 graden.
Bewaar potentie:
tot circa 3 jaar na oogstjaar.
Alcohol%:
13%