Type wijn:
Prosecco Treviso Frizzante
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata / sinds 2009 de DOC erkenning.
Druivenras:
100% Prosecco.
Wijngaard:
De wijngaarden liggen aan de voet van de Colli Asolani heuvels op zo’n 150 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit slib, klei en zand.
Ook is de grond zeer goed water doorlatend wat erg belangrijk is voor het tegen gaan van bacteriën en schimmels.
Vinificatie:
De oogst vindt de eerste 10 dagen van september plaats waarna de steeltjes van de witte druiven worden verwijderd om vervolgens de druiven zacht te persen, zodat alleen het eerste verkregen sap gebruikt wordt voor de vergisting. Vervolgens verloopt de gisting heel geleidelijk gedurende 10 dagen op een voordurend gecontroleerde temperatuur van 18 tot 20 graden. Hierna wordt de jonge wijn overgebracht naar roestvrijstalen gesloten tanks op een geconditioneerde temperatuur tussen de 5-10 graden en wordt koolzuurgas toegevoegd om vervolgens verder te vergisten.
Karakteristiek:
Krachtige maar fijne mousse met een intense neus van wit fruit zoals peer.
In de smaak zeer crispy en levendig met tonen van rijpe ananas en citrus.
(suiker gehalte 13 gr/lt).
Wijn spijscombinatie:
Prosecco kan eigenlijk op elk moment van de dag worden gedronken. In het bijzonder als aperitief of als basis voor vruchtencocktails maar ook heerlijk bij zalm op toast. Serveer temperatuur: 7-8 graden
Bewaar Advies:
Jong drinken / 2 jaar na oogstjaar.