Type wijn:
Cesanese Le Piantate
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Cesanese
Wijngaard:
Op de heuvels rond het plaatje Ardea op zo’n 200 meter boven zee niveau ten zuidwesten van Rome. Hier is de bodem vulkanisch en rijk aan kalk. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van 10 hectare in totaal.
Vinificatie:
De druiven worden handmatig geoogst begin oktober en dit gebeurd uitsluitend zeer vroeg in de ochtend. Hierdoor behoud je meer frisheid en primaire fruitaroma’s in de druiven. Bij aankomt worden de steeltjes verwijderd en worden de druiven zeer zacht geperst. Het verkregen sap met de nog aanwezige schillen laat men nu vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden voor de duur van 12 tot 15 dagen. Tijdens dit proces wordt de wijn regelmatig rond gepompt zodat de wijn goed homogeen wordt. Tevens krijgt men hierdoor ook meer kleur in de wijn. Direct na de fermentatie gaat men over tot de malolactische vergisting in rvs tanks en tot slot steekt men 50% van de wijn over naar zowel Amerikaans als Frans eiken waar de wijn voor circa 8 maanden blijft rijpen. De overige 50% van de wijn rijpt in rvs tanks waarna men de wijn met elkaar assembleert.
Karakteristiek:
Donker rode wijn met een kruidig bouquet van zoete specerijen en vanille. De smaak is heerlijk zacht en romig van structuur. Fijne aroma’s van donker fruit, kaneel, witte peper en wederom vanille accenten. De wijn is rond met prachtige gedoseerde rijpe tannines in de afdronk.
Wijn spijscombinatie:
Deze wijn is perfect te combineren met gegrild rood vlees en bij een stoofpotje. Ook een Ideale wijn voor bij de Hollandse stamppotten zoals boerenkool met rookworst en spek. Serveertemperatuur: 17-18graden.
Bewaar advies:
Circa 4 jaar na oogstjaar
Alcohol %:
13%