Type wijn:
Mula Velha Branco
Classificatie:
Vinho Regional Liboa
Druivenras:
Fernão Pires & Arinto
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels rond het gemeente plaatsje Cadaval wat grenst aan de heuvels van de Serra de Montejunto. Slechts 25 km vanuit de Atlantische kust. De bodem bestaat hier vooral uit leem en een mix van klei met zand.
Vinificatie:
De oogst vindt al in september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna gaat men over tot het persen van de druiven en haalt men meteen de schillen uit het verkregen sap. Nu volgt de vergisting die plaats vindt in een rvs tank op een gecontroleerde temperatuur van 16 graden voor de duur van 12 tot 15 dagen. De wijn blijft vervolgens even rusten in de tank voordat men de wijn filtert en bottelt.
Karakteristiek:
Strogele wijn met een aantrekkelijke neus van citrus, abrikoos en perzik. De wijn is goed in balans met wederom fruitige aroma’s van geel fruit zoals abrikoos en gele appel maar ook accenten van honing en wilde bloesem. De wijn drinkt lekker soepel en is bijzonder fris en droog in de afdronk.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte borrel wijn maar is ook ideaal voor bij gepocheerde zalm, gestoomde mosselen of bij een salade op basis van geitenkaas. Serveertemperatuur: 18-9 gr.C
Bewaar advies:
Twee jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12%