Type wijn:
Mula Velha Vinho Rosé
Classificatie:
Vinho Regional Liboa
Druivenras:
35% Touriga Nacional, 35% Tinta Roriz en 30% Castelão.
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op 200 meter boven de zee spiegel rond de heuvels van het kleine plaatsje Vilar wat valt onder de gemeente plaats Cadaval wat grenst aan de heuvels van de Serra de Montejunto. Slechts 25 km vanuit de Atlantische kust. De bodem bestaat hier vooral uit kalksteen en leem.
Vinificatie:
De oogst vindt begin september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna gaat men direct over tot het persen van de druiven tot dat men de juiste kleur heeft bereikt voor deze rosé. Nu haalt men direct de vaste bestanddelen zoals de schillen uit het verkregen sap en start men de vergisting die plaats vindt op een gecontroleerde temperatuur van 15 graden voor de duur van 8 dagen. Hierna pompt men de wijn over naar een rvs tank en gaat men over tot het filteren van de wijn zodat de wijn gebotteld kan worden.
Karakteristiek:
Deze zalm kleurige rosé heeft een geurend boeket van rood fruit van bosaardbeien en frambozen. De smaak is droog met wederom veel fruit tonen van frambozen en wilde kersen. De wijn heeft een volle smaak met in de afdronk de nodige kruidigheid.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte borrel wijn maar is ook ideaal voor bij de barbecue met vooral gemarineerde vlees soorten als spare ribs en lamskoteletten. Tevens past deze rosé erg goed bij de Aziatische keuken. Serveertemperatuur: 9-10 gr.C
Bewaar advies:
Twee jaar na oogstjaar
Alcohol %:
12%