Type wijn:
Douro Vinho Branco Vallegre
Classificatie:
Denominacão de Origem Controlada
Druivenras:
Viosinho, Arinto, Gouveio en Rabigato.
Wijngaard:
De druiven komen voornamelijk van de heuvels rond de plaatsjes Sta Marta de Penaguião en Sabrosa en liggen tussen de 400 en 550 meter boven zee niveau. De bodem hier bestaat uit klei en schisteus gesteente = gespleten steen/rotsen.
Vinificatie:
De oogst begint de laatste week van augustus en de eerste week van september. Bij aankomst worden de druiven ontsteelt en vervolgens perst men de druiven zeer zacht. Het verkregen most blijft voor enkele uren in contact met het sap om zo meer aroma’s in de wijn te krijgen. Hierna start men de vergisting op een gecontroleerde temperatuur tussen de 12 en 14 graden voor de duur van 15 dagen. Na dit proces wordt de wijn overgepompt naar een ander rvs tank waar het nog voor enkele maanden blijft rusten voordat men overgaat tot de filtratie en het bottelen van de wijn.
Karakteristiek:
Een heldere witte wijn met groene reflexen. Prachtige neus van tropisch fruit en witte bloesem. In de smaak droog met frisse fruit tonen van limoen, Citrus en kruisbes. In de afdronk vinden we accenten van mineralen maar de wijn is vooral crispy en levendig van karakter.
Wijn spijscombinatie:
Perfect als aperitief wijn en heel goed inzetbaar bij schelpdieren, risotto en salades op basis van kip en kalkoen. Serveertemperatuur: 8-10 gr.C
Bewaar advies:
Tot zeker twee jaar na oogstjaar.
Alcohol:
13%