Type wijn:
Valtenesi Chiaretto Garda (rosé)
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
60% Groppello, 20% Barbera, 10% Sangiovese en 10% Marzemino.
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die rond het plaatsje Polpenazze del Garda liggen. De bodem is hier vooral kalkhoudend en licht kleiig.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats eind september en bij aankomst bij het wijnhuis worden de druiven eerst ontsteelt waarna de druiven zacht geperst worden. Vervolgens laat men de vaste bestanddelen zoals de schillen voor één nacht in contact met het verkregen sap. Hierdoor ontstaat voldoende kleur en krijgt de wijn meer body. Hierna laat men het sap weglopen van de vaste bestanddelen en begint men met de vergisting die op een gecontroleerde temperatuur tussen de 15 en 17 graden plaats vindt voor de duur van 6 dagen. Nu steekt men de wijn over naar een rvs tank waar de wijn blijft rusten voor enkele dagen. Hierna assembleert de wijn maker de verschillende wijntanks met elkaar om zo de beste cuvee te kunnen krijgen.
Karakteristiek:
Deze zalm kleurige rosé ruikt heerlijke naar jong rood fruit. De smaak is droog en vol met veel fruit nuances en lichte kruidigheid. In de afdronk frisse fruit aroma’s van frambozen en een hint van citrus.
Wijn spijscombinatie:
Lekker bij antipasti, maar ook bij gegrilde kip, kalkoen rollade en gegrilde groentes. Serveertemperatuur: 11-12 graden.
Bewaar advies:
Tot circa 2022
Alcohol %:
13%