Rosso di Montalcino (rood)
Type wijn:
Rosso di Montalcino
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Sangiovese
Wijngaard:
De Wijngaard is slechts 2 hectare groot en ligt ten zuiden van Montalcino op zo’n 200 meter boven zee niveau. Een stenige leisteen bodem met mergel ‘Galestro bodem’en maakt optimaal gebruik van zonnen energie.
Vinificatie:
Begin september begint de oogst handmatig en enkel de gezondste druiven worden geplukt. Bij aankomst van de druiven bij het wijnhuis verwijderd men gedeeltelijk de steeltjes van de druiven. Hierna perst men de druiven om zo met de vergisting te kunnen beginnen die plaats vindt in inox tanks op een gecontroleerde temperatuur tussen de 28 en 30 graden. Dit proces duurt circa 15 dagen. Direct erachter aan volgt de malolactische vergisting om vervolgens 20% van de wijn te laten rijpen op nieuw Sloveens eiken van 225 liter en 80% van de wijn rijpt op gebruikte Sloveense eiken vaten. Deze houtrijping duurt 8 maanden met nog eens een fles rijping van 5 maanden.
Karakteristiek:
Mooi glanzend van kleur met elegant rood fruit in de neus. Een mooie zachte aanzet met aroma’s van laurier en vanille. De wijn heeft veel finesse met prachtige geïntegreerde tannines. Verder is de wijn mond vullend en heeft het een lekkere warme afdronk.
Wijnspijs combinatie:
Goede begeleider van lamsvlees en van vlees gerechten met sauzen op basis van bos paddenstoelen en truffel. Ook perfect bij gegrilde kip met rozemarijn.
Bewaaradvies:
5 tot 6 jaar na oogstjaar. Serveertemperatuur: 18-19 graden.
Direct Contact
Neem direct contact met ons op.Ga naar de contactpagina