Type wijn:
Nero d’Avola Principe di Granatey Biologisch
Classificatie:
Denominazione Di Origine Controllata
Druivenras:
100% Nero d’Avola
Wijngaard:
De wijnranken zijn gelegen op de heuvels tussen de plaatsjes Mazara en Salemi op zo´n 250 meter boven zee niveau. Hier bestaat de grond voornamelijk uit klei.
Vinificatie:
De druiven worden de eerste twee weken van september geplukt en dit gebeurt met de hand. Bij aankomst worden de druiven ontsteelt en zeer zacht geperst om zo niet al te veel tannine mee te persen. Vervolgens start de vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 22 graden en dit duurt circa 15 dagen. Direct erachteraan volgt de malolactische vergisting waarna men de vaste bestanddelen eruit haalt om vervolgens de wijn enkele maanden op rvs tanks te laten rijpen.
Karakteristiek:
Robijn rood van kleur met aroma’s van pruimen en zwarte kersen. De smaak is evenwichtig en redelijk vol met een hint van koffie bonen, cederhout en laurier. De smaak is verder droog met in de afdronk accenten van specerijen, tabak en enige tannines.
Wijn spijscombinatie:
Heerlijke wijn bij gegrild en gebraden vlees. Bij stevige pasta gerechten en stampotten met gehaktballen. Serveer temperatuur: 17-18 gr.C
Bewaar advies:
3 jaar na oogst jaar.
Alcohol %:
14%