Type wijn:
Maremma Toscana Rosso Maestrale
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Ciliegiolo (Ciliegia=kers in het Italiaans)
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreidt op de heuvels rond het plaatsje Magliano en zijn in totaal 6 hectare groot. De bodem bestaat voornamelijk uit gesteente en is vooral vulkanisch met een hoog gehalte aan kalk.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats in september en dit gebeurd nog uitsluitend met de hand. De steeltjes worden verwijderd waarna men de druiven zacht perst en het opgevangen sap met de nog aanwezige schillen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden voor de duur van 10 dagen. Hierna verwijdert men de schillen uit het sap en pompt men de wijn over naar rvs tanks waar het voor 2 maanden blijft rusten om vervolgens de wijn te kunnen bottelen.
Karakteristiek:
Intens diep donker rode wijn met een aangename fruitige neus van zwarte kersen. De smaak is stevig met een vlezige structuur en fruitige tonen van framboos en rode pruimen.
Wijn - spijs combinatie:
Ideale wijn voor bij de traditionele Toscaanse gerechten zoals Bistecca alla Fiorentina, Pici (dikke pasta slierten met vlees saus) Boar Ragu (Tagliatelle met een saus van langzaam gegaard vlees van wild zwijn.) Maar de wijn past ook goed bij een oud stukje Pecorino kaas. Serveertemperatuur: 17-18gr.C
Bewaaradvies:
Kan nu gedronken worden maar heeft een bewaar potentie van 4 jaar na oogstjaar.
Alcoholpercentage:
14,%