Type wijn:
Vermentino di Sardegna “Donnikalia”
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Vermentino
Wijngaard:
De wijngaard ligt op 170 meter boven zee niveau rond het plaatsje Serdiana en beslaat een oppervlakte van 10 hectare. De grond bestaat uit zand en kalksteen.
Vinificatie:
De oogst voor de vermentino druiven begint eind augustus en dit wordt hier nog handmatig gedaan. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en direct zacht geperst waarna men de schillen direct verwijderd om over te gaan tot de vergisting van het verkregen most. Deze vergisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen de 13 en 15 graden. Dit proces duurt circa 10 dagen en hierna pompt men de wijn naar een andere tank waar het voor enkele maanden blijft rijpen op zijn eigen vaste bestandsdelen. Hierna klaart men de wijn en dit gebeurd door uitsluitend natuurlijke proteïne te gebruiken. Tenslotte filtert men de wijn net voordat men de wijn gaat bottelen.
Karakteristiek:
Strogeel van kleur met groene nuances. Zeer prettige neus van perzik, gele appel en ananas. De wijn is zeer levendig met veel fruit aroma’s van Citrus en geel fruit. Verder is de wijn droog met in de afdronk prettige frisse zuren waardoor de wijn heerlijk weg drinkt.
Alcohol:
13%
Wijn spijscombinatie:
Ideale aperitief wijn maar ook zeer goed te combineren bij schelpdieren en gebakken vis. Serveertemperatuur: 10 - 11 gr.C
Bewaar advies:
2-3 jaar na oogst jaar.