Type wijn:
Sangiovese Umbria
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Sangiovese
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels van het plaatsje Montefalco op zo’n 280 meter boven zee niveau. De grond bestaat vooral uit lichte klei en is rijk aan kalk. De wijngaard is in totaal 16 hectare groot.
Vinificatie:
De oogst begint in de laatste week van september of de eerste week van oktoberafhankelijk van het seizoen. Bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes verwijderd en perst men de druiven zacht. Het verkregen most met daarin nog de aanwezige schillen laat men op een gecontroleerde temperatuur van 28 graden vergisten voor de duur van 12 dagen. Hierna haalt men direct de schillen eruit en pompt men de wijn over naar een andere rvs tank waar het voor 2 maanden blijft rusten voordat men de wijn bottelt.
Karakteristiek:
Mooi donker rood van kleur met paarse gloed. Intense neus van fris bosfruit. De smaak is zacht met veel fruit aroma’s van bramen, bosbessen en bosaardbeien. De wijn is lekker sappig met een iets wat jammige en kruidige afdronk.
Wijnspijs combinatie:
Ideale wijn voor bij pasta gerechten en dan in het bijzonder op basis van tomaat of ragout. Past ook uitstekend bij gegrilde kip of bij een stukje salami.Serveertemperatuur: 17-18 gr.C
Bewaar advies:
Binnen nu en 2 jaar.
Alcohol %:
13,5%