Type wijn:
Castelo do Sulco Tinto
Classificatie:
Vinho Regional Lisboa
Druivenras:
60% Syrah, 20% Petit Verdot en 20% Touriga National.
Wijngaard:
De 120 hectare aan wijngaarden liggen op 100 meter boven zee niveau rond het plaatsje Cadaval wat grenst aan de heuvels van de Serra de Montejunto. Slechts 25 km vanuit de Atlantische kust. De bodem bestaat hier vooral uit leem en een mix van klei met zand.
Vinificatie:
De oogst vindt al in september plaats en bij aankomst bij het wijnhuis worden de steeltjes meteen verwijderd. Hierna gaat men over tot het zacht persen van de druiven en het verkregen sap laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 26 graden voor de duur van 8 dagen. Tijdens de vergisting pompt men regelmatig de wijn rond zodat men een homogene wijn krijgt. Direct erachteraan volgt de malolactische vergisting en tot slot klaart men de wijn en wordt de wijn gebotteld.
Karakteristiek:
Donker rode wijn met een prachtige paarse glans. Uitbundige neus van donker zwart fruit en een hint van tabak. Een ronde aanzet met heerlijke fruit aroma’s van rijpe bramen, zwarte kers en een vleugje framboos. Verder is de smaak vol en vooral sappig en zwoel in de afdronk.
Wijn spijscombinatie:
Uitermate geschikt bij zachte vlees soorten zoals een tournedos, hertenbiefstuk of carpaccio. Ook erg lekker bij gegrild lamsvlees of bij een rollade met cranberry saus. Serveertemperatuur: 17-18 gr.C
Bewaar advies:
Tot circa drie jaar na oogstjaar
Alcohol %:
13%