Type wijn:
Grillo Kore (Biologisch)
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Grillo
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid over de diverse heuvels rond de volgende plaatsjes: Salemi, Castelvetrano, Santa Ninfa, Calatafimi, Campbello di Mazara en Marsala. Enkele van deze wijngaarden liggen op een hoogte van maar liefst 450 tot 550 meter boven zee niveau. De bodem van deze wijngaarden bestaan vooral uit zand maar de hoger gelegen wijngaarden bezitten veel klei en kalk.
Vinificatie:
De druiven worden de 2e en 3e week van september geoogst en dit gebeurd uitsluitend met de hand. Bij aankomst worden eerst de steeltjes verwijderd om vervolgens de druiven zeer zacht te persen. Nu haalt men eerst de schillen uit de most maar de overige vaste bestanddelen laat men in de most zitten en gaat men over tot de vergisting die op een gecontroleerde temperatuur plaats vindt voor de duur van 15 dagen. Hierna pompt men de wijn over naar een rvs tank waar de wijn met de nog aanwezige vaste bestanddelen voor 4 maanden blijft rusten. Tijdens deze 4 maanden pompt men de wijn regelmatig rond om zo een homogene wijn te verkrijgen. Vervolgens laat men de vaste bestanddelen op natuurlijke wijze naar de bodem zakken om vervolgens het sap weg te laten lopen en licht te filteren voordat men over gaat tot het bottelen van de wijn.
Karakteristiek:
Strogeel van kleur met koperen schakeringen. Een aromatische neus van geel fruit zoals banaan, perzik en ananas. De aanzet is droog met in de smaak tonen van groene appel en citrus accenten. De afdronk kenmerkt zich door lichte mineraliteit en frisse zuren.
Wijn spijscombinatie:
Zeer geschikt als aperitief wijn maar kan ook goed gecombineerd worden met pasta’s op basis van tomaat. Ook erg lekker bij een ciabatta caprese of bij een frisse zomerse salade met kip. Serveertemperatuur: 10-11 graden C.
Bewaar Advies:
2 jaar na oogst jaar.
Alcohol %:
13%