Type wijn:
Grüner Veltliner Trocken
Classificatie:
Osterreichischer Qualitätswein
Druivenras:
100% Grüner Veltliner
Wijngaard:
De wijngaard ligt direct bij het wijnhuis binnen de gemeente kollnbrunn en Bad Pirawarh. De wijngaard is slechts 3 hectare groot en de bodem bestaat uit voornamelijk compacte klei.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt halverwege september. Bij aankomst worden de steeltjes verwijderd waarna men de druiven zeer zacht perst waardoor de schil open breekt en het sap er vanzelf uitloopt. Dit sap samen met de vaste bestanddelen houdt men voor enige uren op een zeer lage temperatuur om zo nog veel aroma’s en smaak stoffen te onttrekken. Hierna gaat men over tot de vergisting en dit gebeurd in een rvs tank op een gecontroleerde temperatuur van 15-16 graden voor de duur van 7 a 8 dagen. Hierna verblijft de wijn nog enkele maanden rijpen in de tank op zijn eigen vaste bestanddelen zoals schillen en aanwezige gistcellen. Vervolgens steekt men de wijn over naar een andere tank waar het nog enkele maanden blijft rijpen en net voordat men over gaat tot het afvullen van de wijn wordt de wijn gefilterd.
Karakteristiek:
Helder geel met groene reflexen met een zeer aangename aromatische neus van voorjaarsbloesem, honing, banaan en wit fruit. Zeer frisse aanzet met tonen van peer, meloen en witte peper. De afdronk is droog en plezierig met een lichte kruidigheid.
Wijn spijscombinatie:
Zeer geschikt als aperitief wijn maar ook perfect bij zomerse salades, sushi en bij Aziatisch eten in het bijzonder. Serveer temperatuur: 9-10 graden.
Bewaaradvies:
Circa 2 jaar na oogst jaar.