Type wijn:
Vinho Branco Pêra Doce
Classificatie:
Vino Regional Alentejo
Druivenras:
Antäo Vaz & Arinto
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die gelegen zijn rond het plaatsje Redondo op zo'n 300 meter boven zee niveau. De bodem bestaat hier vooral uit kalkhoudende klei met een klein percentage leisteen.
Vinificatie:
Eind augustus begint men met de oogst van de Antao Vaz druiven en 1 week later met de Arinto Druiven. De pluk wordt met de hand gedaan en bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en voor 24 uur op een zeer lage temperatuur bewaard voordat men de druiven zeer zacht perst. Hierna haalt men direct de vaste bestanddelen eruit en begint men met de vergisting op een gecontroleerde temperatuur tussen de 16-18 graden. Dit proces duurt enkele dagen waarna men de wijn oversteekt naar rvs tanks waar het voor 1 maand blijft rijpen. Hierna klaart men de wijn en krijgt de wijn nog een flesrijping van circa 2 maanden.
Karakteristiek:
Een Citrus gele wijn met een geur van groene appel, bloesem en limoen. Verder is de wijn vrij droog met een gemiddelde structuur waardoor de wijn soepel overkomt. De wijn is heerlijk fris met aroma’s van grapefruit en limoen maar ook een hint van exotisch fruit. De afdronk is zacht met vooral frisse aanhoudende fruit tonen.
Wijn spijscombinatie:
Ideale borrel wijn en perfect bij schelpdieren, Oesters en Sushi. Serveertemperatuur: 9-10 graden
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar