Type wijn:
Amarone della Valpolicella Classico
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Druivenras:
70% Corvina, 20% Rodinella en 10% Corvinone.
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid in het hart van het valpolicella gebied rond de plaatsjes Marano, Negrar, Fumane, Sant’Ambrogio en San Pietro In Cariano. De bodem van deze wijngaarden bestaan voornamelijk uit klei en kalksteen.
Vinificatie:
Halverwege oktober vindt de oogst plaats,en enkel de gezondste druiven worden met de hand geplukt. Hierna worden de druiven in een speciale ruimte geplaatst, zodat de druiven op een natuurlijke manier kunnen drogen. Dit gebeurd doordat er voldoende openingen aanwezig zijn waardoor de wind zijn werk kan doen. Dit indrogen van de druiven duurt 120 dagen en hierna perst men de druiven zacht en laat men het verkregen sap op een temperatuur van 24-28 graden vergisten. Het vergisten gebeurd zeer langzaam waardoor dit proces wel 20 dagen duurt. Hierna haalt men de vaste bestanddelen zoals de schillen eruit en pompt men de wijn over naar Sloveens eiken vaten van 10.000 liter, waar het voor 24 maanden blijft rijpen. Tenslotte nog een fles rijping van enkele maanden voordat de wijn de kelders verlaat.
Karakteristiek:
Diep donker rood van kleur met een uitbundig bouquet van zoet gekonfijt fruit en specerijen. De smaak is robuust en vooral warm met in de smaak aroma’s van gedroogde pruimen, kersen, tabak, kaneel en een hint van kruitnagel. De wijn is mond vullend met in de afdronk pittige kruiden en rijpe tannines.
Wijn spijscombinatie:
geroosterde wilde eend Fantastische bij gegrild rood vlees zoals Ossenhaas en een T-Bone steak maar ook bij vettige wild gerechten of bij gekonfijte kalfslever met compote van appel en ui en bij met honing en balsamico. Serveertemperatuur 18-20 graden.
Bewaar advies:
Circa 10 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
15%
Wijnmaker:
Dhr.Edoardo Lessio