Type wijn:
Negroamaro Salento "Iulius"
Classificatie:
Indicazione Indicazione Geografica Protetta
Druivenras:
100 % Negroamaro
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die rond de gemeente plaatsjes Tuturano, San Pancrazio en San Pietro Vernotico liggen niet ver van de bekende plaats Brindisi wat in de Salento streek ligt. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en gesteente. Ook is de bodem rijk aan kalk en heeft de bodem een goed water doorlatend vermogen.
Vinificatie:
De Negroamaro wordt handmatig geoogst halverwege september. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt en direct erachter aan worden de druiven zacht geperst. Het verkregen most met daarin de schillen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden voor de duur van 10 dagen. Hierna volgt de malolactische vergisting en laat men de vaste bestanddelen op een natuurlijke manier naar de bodem zakken. Het boven liggende sap steekt men voor een gedeelte over naar Amerikaans eiken voor de duur van circa 6 maanden. De overige wijn krijgt een rijping op rvs tanks en na deze periode wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.
Karakteristiek:
Donker rode wijn met paarse nuances. Uitnodigende neus van rood fruit, kruidigheid en vanille accenten. Heerlijke zachte romige aanzet met aroma’s van pruimen, rode kers en zoethout. Verder is de wijn stevig en harmonieus met in de afdronk kruidige specerijen.
Wijn spijscombinatie:
Perfecte begeleider van stevige pasta gerechten op basis van ragout en tomaat. Ideaal bij gegrild rood vlees. 18-20 gr.C
Bewaar Advies:
Circa 4 jaar na oogstjaar.
Alcoholpercentage:
13% vol