Type wijn:
Grechetto Umbria
Classificatie:
Indicazione Geografica Tipica
Druivenras:
100% Grechetto
Wijngaard:
De wijngaarden liggen op de heuvels van het plaatsje Montefalco op zo’n 260 meter boven zee niveau. De grond bestaat vooral uit klei en is licht kalkhoudend maar zeer goed water doorlatend.
Vinificatie:
De oogst begint in de eerste week van oktober en dit gebeurd handmatig. Hierna verwijderd men de steeltjes van de druiven om zo de druiven zacht te kunnen persen. Direct na het persen van de druiven haalt men de schillen uit het verkregen sap. Nu start men met de vergisting van het most op een gecontroleerde temperatuur van 20 graden en dit duurt circa 10 dagen. Na de vergisting pompt men de wijn over naar een rvs tank waar het voor enkele maanden blijft rusten voordat men de wijn gaat bottelen.
Karakteristiek:
Helder geel met een zweem van groen met een boeket van honing, wilde bloesem en groene appel. De smaak is droog en loepzuiver met frisse tonen van anijs en venkel. De afdronk is zacht met elegante frisse zuren maar ook iets ziltigs.
Wijn spijscombinatie:
Salades of pasta’s met zee vruchten of bij schelpdieren. Past ook goed bij gebakken vis. Serveertemperatuur: 10-12 gr.C
Bewaar advies:
Jong drinken, binnen nu en 2 jaar.
Alcohol %:
13,5%