Type wijn:
Ciro Bianco
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Greco
Wijngaard:
De wijngaarden zijn gelegen rond de plaatsjes Ciro en Ciro Marina op een hoogte tussen de 50 en 100 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en is rijk aan kalk.
Vinificatie:
De druiven worden handmatig geplukt in de laatste week van september. Men verwijderd eerst alle steeltjes waarna men over gaat tot een zeer zachte persing door slechts 60% van de druiven te persen. Hierdoor bevat het opgevangen most veel primair fruit en is de wijn zachter van smaak. Vervolgens verwijderd men direct de vaste bestanddelen zoals de schillen en gaat men over tot de vergisting die op een lage temperatuur van 13 graden plaats vindt. Tenslotte klaart men de wijn en wordt de wijn gefilterd om vervolgens de wijn nog 1 maand op fles te laten rijpen.
Karakteristiek:
Strogele wijn met groene reflexen. Florale geuren van voorjaarsbloesem en meidoorn. De smaak is droog met prettige zuren en tonen van groene appel met in de afdronk lichte mineraliteit.
Wijn spijscombinatie:
Uitstekende begeleider van vis gerechten zoals zwaardvis, sardines en tonijn. Heerlijk bij gegrilde aubergine, artisjokken en courgette.
Bewaar potentie:
Tot 2 a 3 jaar na de oogstjaar. Serveertemperatuur: 10-12 gr.C.
Alcohol %:
13%