Type wijn:
Salice Salentino "Licentia''.
Classificatie:
Denominazione di Origine Protetta
Druivenras:
80% Negroamaro & 20% Malvasia Nera
Wijngaard:
De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden die ten oosten van de plaats Lecce liggen. De wijngaarden zijn bij elkaar 10 hectare groot. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en gesteente. Ook is de bodem rijk aan kalk en heeft de bodem een goed water doorlatend vermogen.
Vinificatie:
Zowel de Negroamaro als de Malvasia druiven worden handmatig geoogst in de 2e helft van september. Bij aankomst worden de druiven eerst ontsteelt om vervolgens de druiven zacht te persen. Het verkregen sap met de aanwezige vaste bestanddelen laat men vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 20 graden voor de duur van 10 dagen. Hierna volgt direct de malolactische vergisting om vervolgens de wijn te assembleren en over te pompen naar rvs tanks waar het voor enkele maanden blijft rijpen voordat men over gaat tot het bottelen van de wijn.
Karakteristiek:
Robijn rood van kleur met een bouquet van voornamelijk rood fruit en kruidige accenten. In de smaak redelijk stevig maar zeker ook elegant met aroma’s van rode pruimen en een hint van vanille. De afdronk is evenwichtig met fluweel zachte tannines.
Wijn spijscombinatie:
Ideale aperitief wijn en uitstekend te combineren bij kalfsvlees, lamsvlees en pasta schotels. Serveertemperatuur 18-20 gr.C
Bewaar Advies:
Circa 4 jaar na oogstjaar.
Alcoholpercentage:
13% vol