
Type wijn:
Vermentino Maremma Toscane Scalandrino
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
100% Vermentino
Wijngaard:
De wijngaard van slechts 3 hectare ligt op de heuvel van het plaatsje Magliano op zo’n 150 meter boven zee niveau. De bodem bestaat voornamelijk uit zand, gesteente en is vooral vulkanisch met een hoog gehalte aan kalk.
Vinificatie:
De oogst begint iets later dan gebruikelijk namelijk in de laatste week van september en hierdoor zijn de druiven licht overrijp. Wat betekend dat de druiven meer suiker bevatten en geconcentreerde zijn. Nadat men de steeltjes heeft verwijdert laat men de druiven in zijn geheel voor enkele uren op een lage temperatuur inweken op de schillen voordat men overgaat tot het persen van de druiven. Het opgevangen sap laat men vervolgens in nieuw Frans eiken vergisten en op een lage temperatuur van 14 graden voor de duur van 20 dagen. Hierna wordt de wijn over gepompt naar nieuw Frans eiken met een capaciteit van 225 liter voor de duur van 6 weken. Tenslotte nog een flesrijping van 1 maand.
Karakteristiek:
Deze Strogele wijn heeft een ingetogen neus van geel fruit en wilde bloesem.
De smaak is vrij droog en licht vettig van structuur met aroma’s van gebrande noten, rijpe abrikoos en tropische accenten. De afdronk is zeer aanhoudend met een hint van vuursteen.
Wijn - spijs combinatie:
Uitstekend bij een risotto op basis van zeevruchten. Heerlijk bij verse pecorino kaas of bij gegrilde groente. Serveertemperatuur: 12-13gr.C
Bewaaradvies:
Kan nu gedronken worden maar heeft een bewaar potentie van 2 jaar na
oogstjaar.
Alcohol %:
12,5%