
Type wij
Bardolino Classico
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
60% Corvina, 30% Rodinella en 10% Corvinone
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid rond de plaatsjes Bardolino, Cavaion, Lazise en Garda. Deze plaatsjes liggen allemaal aan de oost kant van het Garda meer.
De bodem van de wijngaarden bestaan voornamelijk uit klei en kalksteen.
Vinificatie:
De oogst vindt plaats begin oktober waarna direct de steeltjes van de druiven worden verwijderd. Hierna perst men de druiven zacht en het verkregen sap laat men samen met de schillen vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 22 graden voor de duur van 10 dagen. Na deze vergisting volgt meteen de malolactische vergisting en wordt de wijn over gepompt naar een rvs tank waar het voor enkele maanden blijft rijpen voordat men de wijn filtert en bottelt.
Karakteristiek:
Robijn rood van kleur met een mooie paarse glans. Heerlijke uitnodigende neus van fris jong fruit zoals zwarte kersen en bramen. Een soepele en zachte aanzet met veel fruit aroma’s van rood en zwart fruit. In de afdronk vooral sappige fruit tonen van framboos en rode kers maar ook zeker kruidige accenten. (zeer toegankelijke en fruitige wijn).
Wijn spijscombinatie:
Heerlijke wijn als borrel wijn bij een stukje salami en jonge kaas. Tevens uitermate geschikt bij pasta gerechten zoals Lasagne, Spaghetti, Tagliatelle en verse pizza’s. Ook is de wijn zeer geschikt om licht gekoeld te schenken bij een barbecue. Serveer temperatuur.16-18 graden.
Bewaar advies:
2 jaar na oogstjaar.
Alcohol %:
12%