Type wijn:
Valpolicella Classico Superiore Ripasso
Classificatie:
Denominazione di Origine Controllata
Druivenras:
70% Corvina, 20% Rodinella & 10% Corvinone
Wijngaard:
De wijngaarden liggen verspreid over de 5 classico districten binnen de Valpolicella streek (Marano, Negrar, Fumane, Sant’Ambrogio en San Pietro Incariano).
Vinificatie:
De oogst vindt plaats begin oktober waarna direct de steeltjes van de druiven worden verwijderd. Hierna perst men de druiven zacht en het verkregen sap laat men samen met de schillen vergisten op een gecontroleerde temperatuur van 25 graden voor de duur van 12 dagen. Na deze vergisting volgt meteen de malolactische vergisting om vervolgens de wijn te laten rusten in rvs tanks tot eind januari. Nu pompt men de wijn over naar het vat waar de droesem nog van aanwezig is van de Amarone wijn. Er ontstaat hierdoor een tweede vergisting waardoor er iets meer alcohol ontstaat in de wijn maar vooral meer structuur en kracht wordt er meegegeven aan de wijn. De wijn wordt overgepompt naar Sloveens eiken met een capaciteit van 10.000 liter waar het blijft rijpen voor circa 12 tot 18 maanden.
Karakteristiek:
Donker rode wijn met veel fruit nuances in het bouquet zoals rode kersen en rode bessen. Een rijke en volle smaak met rijpe tannines en kruidige tonen. De afdronk is zacht en droog met accenten van kaneel, zoethout en licht peperig.
Wijn spijscombinatie:
Perfect te combineren bij mals, zacht vlees zoals carpaccio, hertenbiefstuk, Ossenhaas en lamsrack. Serveer temperatuur 18-19 graden. Een half uurtje van te voren openen is aan te raden.
Bewaar advies:
4 jaar na oogstjaar
Alcohol %:
14%